(FOTO) Vokalni ansambl Husar&Tomčić u Lisinskom održao Božićni koncert: ‘Sreća je bila neopisiva’

Foto: Zagrebačka filharmonija/Facebook

Već treću godinu za redom održan je, sad već tradicionalni božićni koncert vokalnog ansambla Husar&Tomčić škole pjevanja i Zagrebačke filharmonije, no ovaj put pod dirigentskom palicom maestra Ivana Huta. Tri tjedna unaprijed rasprodani koncert trajao je puna dva sata, sa pomno osmišljenim programom, širokim izborom božićne glazbe sa svih strana svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Ivana Huta pripremio je više prigodnih orkestralnih brojeva od Richarda Wagnera do Giacoma Puccinija, a program je bio sastavljen od hitova duhovne pop glazbe. Bilo je božićnih klasika poput Adeste fideles i Holy Night, ali i najljepših hrvatskih božićnih napjeva poput Oj pastiri, Veselje ti navješćujem, O Betleme i mnogi drugi. Posebne gošće ovog koncerta bile su Vanna i Nina Badrić koje su interpretirale božićne pjesme solistički, i u duetu te uz pratnju ansambla.

Husar&Tomčić škola pjevanja predstavlja preko stotinu polaznika pjevačkih programa, kao i edukacijskog programa mjuzikla. Uz visoko obrazovane i internacionalno educirane mentore njihov višegodišnji rad usmjeren je na tri temeljne discipline glazbeno-scenske forme – ples, glumu i pjevanje. Osnivačice škole pjevanja, mentorice te ujedno i umjetničke ravnateljice svih programa i projekata su Ivana Husar i Martina Tomčić.

Na ovom projektu sudjelovale su Djordija Palić i Ines Miletić kao vokalne mentorice, te koreografkinja Tihana Strmečki. Izuzev pjevačkih vještina koje uspješno koriste uz svoj već prepoznatljivi plesni stil (body percussion), članovi ansambla su prezentirali i vještinu sviranja cajona koje je samo za njih kreativno osmislio i uvježbao Hrvoje Rupčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao dugogodišnja članica ansambla i polaznica Husar&Tomčić škole pjevanja mogu reći da je još jedan iznimno uspješan koncert iza nas, ali nipošto još jedan koncert u nizu jer svaki naš koncert nosi svoje čari same za sebe. I nakon tri godine, osjećaj prije i poslije koncerta je kao da nam je bio prvi put. Uvijek iznova se radujemo svemu što dolazi, svakoj novoj probi, pjesmi ili aranžmanu. Ono što nas bitno razlikuje od nekog drugog ansambla, osim glasova je naša zajednička sinergija”, rekla je mlada glazbenica i polaznica škole pjevanja, Nikolina Petrov.

Probe imamju u večernjim terminima, mnogi su umorni od škole, fakulteta, posla, roditeljstva, ali svatko od njih dolazi na probu da se odmori. Na probama osim vježbanja, polaznici su podrška jedni drugima.

“Kada smo došli na probu s filharmonijom, samo smo se pogledali i očima si šapnuli: to je to! Sreća je bila neopisiva. Čuti taj aranžman uživo i pjevati uz svjetski orkestar, osjećaj je koji ni pojedini profesionalni glazbenici nemaju priliku osjetiti. Svatko od nas preuzeo je odgovornost na sebe, za sve zadaće koje treba ispuniti i stanje u glavi koje treba imati da sve ispadne onako kako smo i zamislili. Iza toga leži puno više od prezentiranog, dobiveno znanje, iskustvo i lekcija za život kojom smo dobili ono krucijalno za stepenicu više”, ponosno je rekla Nikolina, koja bi izdvojila pjesmu Baba Yetu (“Oče naš”,svahili) jer je ni nakon tri godine ne mogu pustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.