(FOTO)Tko je bio Marijan Arhar, slovenski svećenik omiljen među Hrvatima

Foto: narod.hr

Velečasni Marijan Arhar, jedan od najpoznatijih slovenskih egzorcista na čije su duhovne obnove i ozdravljenja odlazili mnogi Hrvati, napustio je ovozemaljski život prije tjedan dana. Za sobom je ostavio trag u srcima mnogih i sjećanje na brojna duhovna ali i fizička ozdravljenja onih koji su kod njega tražili pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velečasni Arhar rođen je 30. srpnja 1930. u Šentvidu kod Ljubljane, a mladu misu služio je 29. lipnja 1960. u Ljubljani.

Službu duhovnika obavljao je u župama Vrhnika, Trebnje, Gozd, Tunjice, Šenturska Gora i Crni Vrh. Bio je službeni egorcist Ljubljanske nadbiskupije. Posljednjih godina bio je i kućni duhovnik Marijinih sestara u Vincencijevu domu u Štepanjoj vasi.

P. Marijan Arhar bio je samozatajan i distanciran od javnosti, no to nimalo nije umanjivalo njegovu popularnost među vjernicima, pa su iz Hrvatske k njemu upućivani najteži i najkompliciraniji slučajevi, koje je on uspješno rješavao, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazivali su ga i prijateljem Hrvata i podupirateljem Hrvatske države.

Sve do zadnjega dana pomagao je ljudima kao egzorcist i oslobađao ih. Više od četvrt stoljeća bio je duhovni vođa hodočasnika u Paray-le-Monial i postao je „ikonom“ tih hodočašća. Njegovo srce gorjelo je za Isusa. U Paray-le-Monialu doživio je dva čudesna ozdravljenja kao izvanredan čudesni dokaz Božje ljubavi za njega i njegovu upornost. Ondje je uvijek znao ispovijedati ispod stabla i dijeliti oprost. Znao je da se smrt približava i htio je napisati oporuku, a njegova zadnja želja bila je da ljudima prenesemo poruku: Ne bojte se!, piše slovenski portal za kulturu života 24kul.si.

Oproštaj od velečasnog Arhara bio je u utorak 9. svibnja u župnoj crkvi Ljubljana-Šentvid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.