Frljićevu predstavu o Aleksandri Zec treba zabraniti kao povijesnu krivotvorinu

Smrt djevojčice Aleksandre Zec pretvorena je u kolektivnu krivnju hrvatskog naroda, a to čini i nova predstava Olivera Frljića, upozorava predsjednik riječke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Mile Biondić. Poručuje i da će učiniti sve da Frljić ne postane intendant riječkoga kazališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po toj braniteljskoj udruzi, predstavu kao povijesnu krivotvorinu treba zabraniti da se prikazuje u Rijeci, a s ciljem zaustavljanja kriminaliziranja Domovinskog rata, prenosi Novi list.

Tragedija obitelji Zec uvijek se prikazuje kao smrt srpske obitelji koju su likvidirali pripadnici pričuvnog sastava MUP-a, a nikad kao zločin zbog nerašćišćenih financijskih odnosa jednoga od policajaca Muniba Suljića i oca obitelji Zec, rekao je za HR-Rijeka Biondić.

Smrt Aleksandre Zec pretvorena je u kolektivnu krivnju hrvatskog naroda. To čini i nova predstava Olivera Frljića, nazvana imenom nesretne djevojčice, koja će premijerno biti izvedena danas u HKD-u. Ovo je diskriminacija jer se mala Aleksandra favorizira u odnosu na ostalu hrvatsku djecu stradalu u Domovinskom ratu, koju su ubile četničke postrojbe, kaže Mile Biondić iz Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je, dodaje Biondić, što nikome predmet umjetničke preokupacije nisu 323 poginula hrvatska djeteta, pa ni pogibija riječkog djeteta Kristinka Mrle, kojega je ubila JNA. Frljić je kandidat za intendanta riječkoga Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, ali UHDDR će učiniti sve da on to ipak ne postane, poručuje Mile Biondić, objavio je Hrvatski radio-Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.