Hrvatska predsjednica čestitala 80. rođendan papi Franji

Foto: fah

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je rođendansku čestitku papi Franji koji u subotu slavi 80. rođendan i poželjela mu uz dobro zdravlje i duhovnu snagu da nastavi širiti mir i blagostanje među ljudima, priopćeno je iz njezina ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osobita mi je čast uputiti Vam, u ime građana Republike Hrvatske i svoje osobno ime, najsrdačnije čestitke u prigodi Vašeg rođendana”, navodi predsjednica uz iskrene želje papi Franji “za dobrim zdravljem i duhovnom snagom da nastavite širiti mir i blagostanje među ljudima”.

Predsjednica je posebno zahvalila Papi “na potpori koju u svome pontifikatu iskazuje Republici Hrvatskoj”.

“Poticajne poruke plemenitosti, razuma, ljubavi i mira koje svojim moralnim autoritetom širite diljem svijeta hrabre i daju nadu u budućnost”, dodaje Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenjuje da su Papini napori i stajališta u pogledu socijalnih problema i socijalne politike važni i korisni ne samo za vjernike Katoličke crkve, nego i za sve ljude diljem svijeta, bez obzira na njihovu vjersku pripadnost.

Proslavu rođendana argentinski papa počeo je u subotu posebnom misom na kojoj su mu se pridružili kardinali koji žive u Rimu, a on ih je pozvao da se mole da njegova starost bude mudra i “mirna, ispunjena vjerom, plodna, a i puna radosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.