Ignacijeve duhovne vježbe ovog vikenda u Opatiji: Gdje prestaju riječi počinje glazba

Foto: marijanskizavjet.hr, SKAC fotomontaža: narod.hr

Najveći izazov današnjeg čovjeka je kako uz pregršt informacija i zahtjeva iz okoline te užurbanosti kao stila života, prepoznati što se događa u nama, kako bismo uopće mogli prepoznati gdje je sve Bog oko nas. A upravo nam je sveti Ignacije Lojolski u svojim duhovnim vježbama ostavio svevremenske metode kako da same sebe pobijedimo i uredimo svoj život da bude bez neurednih sklonosti i napasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raznolikost programa u podlozi koje je ignacijevska duhovnost omogućava svakome od nas da kroz različite načine ostvarimo upravo isto – produbljenje svog odnosa s Bogom kako bismo bliže Njemu i u svoj slobodi koju nam to pruža izgradili vlastiti život.

Jedan od programa Centra za duhovnost ignacije.hr je i duhovna obnova Susresti Boga kroz klasičnu glazbu koji animira pater Ivan Matić, isusovac i rektor Bazilike Presvetog Srca Isusova. Održava se prvi vikend u ožujku, od 5.3. do 7.3. u prekrasnoj Opatiji.

Glazba je zaista vrlo slična duhovnom životu: važno je prepoznati pokret, njegovati unutarnji prostor i sklad tišine, riječi, melodije i ritma te tako proživjeti osobno iskustvo susreta. Svi koji su otvoreni za klasičnu glazbu pozvani su na vikend ispunjen slušanjem simfonija, opera i gregorijanskih korala uz zajedničku molitvu i vrijeme za osobni rad.
Broj sudionika je ograničen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sudjelovanje na programu obavezno je prijaviti se putem prijavnog obrasca na stranici www.ignacije.hr/manreza/bog-klasicna-glazba

Centar za duhovnost ignacije.hr nudi tradiciju sv. Ignacija svim osobama koje žele rasti u zrelosti i autentičnosti svog duhovnog života. Dinamičan duhovni život isusovci i suradnici laici žele ti približiti kroz riznicu kvalitetnih tekstova na portalu, objavama na društvenim mrežama te Manreza programima kao najboljim spojem onog teorijskog i iskustvenog. Pridruži nam se, da zajedno, poput sv. Ignacija, tražimo i nalazimo Boga u svemu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.