Interes za Dujmovićevu knjigu diljem Hrvatske: Evo gdje još možete otići na promociju!

Foto: Oskar Šarunić

Nakon fenomenalne promocije knjige Tihomira Dujmovića „Hrvatske novinarske tragedije 1945-1995“ u Zagrebu, gdje se krajem ožujka okupilo gotovo tisuću ljudi u dvorani Vijenac na zagrebačkom Kaptolu, Dujmović je održao niz promotivnih tribina širom Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je naime o raritetnoj knjizi koja kao niti jedna do sada na jednom mjestu donosi sudbine i to tragične sudbine hrvatskih novinara za vrijeme komunizma. Knjiga detaljno donosi popis i biografije svih novinara koji su pisali za vrijeme NDH i otkriva njihove sudbine nakon kraja rata, donoseći tako broj od 38 ubijenih novinara i izricanje doživotne zabrane pisanja za njih čak stotinu!

Od 330 novinara koji su pisali za vrijeme NDH komunističke vlasti su dali dopuštenje za daljnje pravo pisanja za njih samo 27, što znači da je više od 90 posto novinara bilo zabranjeno ili likvidirano. Tako nešto se u analima svjetskog novinarstva ne pamti!

Knjiga donosi i podatke o stradanjima novinara nakon pada hrvatskog proljeća te na kraju knjige podatke o stradanjima novinara u Domovinskom ratu gdje ih je ubijeno čak 18. U tom kontekstu, u ponedjeljak će se u Kutini u 20 sati u športskom centru Kutina održati promocija ove knjige, potom u utorak, u organizaciji udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata u Koprivnici će biti nova promocija u 19 sati u koprivničkoj gradskoj viječnici, a osim autora na promociji će govoriti dr. Andrija Hebrang te Mladen Pavković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će se promocija Dujmovićeve knjige održati u Slavonskom Brodu, u 19 sati u organizaciji i u prostorijama tamošnje HVIDRE. U četvrtak će u organizaciji sisačke biskupije u 19 i 30 biti održana promocija u dvorani sv. Ivana Pavla II u sisačkom Velikom Kaptolu. Osim Dujmovića i ovdje će govoriti dr. Andrija Hebrang. U petak će se popodne održati promocija iste ove knjige u Kninu, a navečer u Vrlici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.