Izložba i nastup rock grupe Vatra 30. svibnja povodom Dana splitskih branitelja

Koordinacija braniteljskih udruga i gradonačelnik Andro Krstulović Opara dogovorili su program proslave Dana hrvatskih branitelja grada Splita koji se obilježava 30. svibnja, odlukom Gradskog vijeća od 20. travnja 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Lovrinac (Groblju branitelja te Spomen obilježju poginulim Bošnjacima-muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu) u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine u 8 sati započet će proslava Dana hrvatskih branitelja grada Splita, u spomen na Domovinski rat. Potom će u splitskoj prvostolnici, katedrali sv. Dujma u 9 sati biti služena sveta misa zadušnica, a u 10 sati vijenci će se položiti i u Parku branitelja.

S pročelja zgrade splitske Gradske uprave spustit će se 22 metra dug hrvatski stijeg, a u 10.30 sati na Branimirovoj obali bit će otvorena izložba „Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu“ i TT zbora HRVATSKE VOJSKE i MUP-a. Ovom prilikom građani će moći razgledati i brodove Hrvatske ratne mornarice te borbena sredstva Hrvatske kopnene vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četvrtka izložba „Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu“ bit će premještena u atrij zgrade Gradske uprave (Banovina), od 31. svibnja do 7. lipnja 2019. godine.

U čast proslave Dana splitskih branitelja građane će na Rivi od 20 sati zabavljati grupa Nevera i rock grupa Vatra, a u 22 sata uslijedit će veličanstveni vatromet.

Pozivamo sve Splićanke i Splićane na sudjelovanje u proslavi, da zajedno sa svojim braniteljima obilježe ovaj dan, a uživajući u vatrometu prisjete se i pravog Dana državnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.