Izaberite kamp na Šipanu za vaše osnovnoškolce: ‘Kroz igru do samopouzdanja za stvaranje dodatnih vrijednosti u tehnološkom dobu’

Foto: Ichtis kampovi

Dugi ljetni praznici su počeli, a mnogi roditelji jedva čekaju godišnji odmor kako bi proveli više vremena sa svojom djecom, no, često je to vrijeme godišnjeg prekratko pa traže mjesto gdje bi njihova djeca kvalitetno provela svoje slobodno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od mjesta za kvalitetno provođenja slobodnog vremena za djecu je i otok Šipan, a u kampovima koji organiziraju Ichtis kampovi još ima mjesta. Trenutno ima mjesta u tri termina i to od 5. do 12., 12. do 19. i 19. do 26. kolovoza. Cijena kampa je 1.445 kuna s mogućnosti nadoplate za prijevoz uz pratnji iz Zagreba i Splita.

Foto: Ichtis kampovi

(FOTO) Ako još niste isplanirali ljeto za svog osnovnoškolca – razmislite o kampovima Ichtis!

Naš sugovornik Ivan Kunović je Inženjer elektrotehnike koji je odlučio raditi s djecom. Osnovao je vlastitu tvrtku Robokacija i u Zagrebu organizira tečajeve programiranje već drugu godinu. Rado se odazvao na poziv za sudjelovanjem u organizaciji kampova na Šipanu ovog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ukratko: osjetio sam poziv za motivaciju i učenje djece kroz igru. Ja sam postao inženjer jer sam se oduvijek volio igrati i istraživati i odrastao sam u jedno veliko znatiželjno dijete koje je naučilo puno toga. Sada to želim na najbolji mogući način podijeliti s djecom i to je ono sto tražim : najbolji način da djeca kroz igru sto prije dobiju alate i samopouzdanje za stvaranje dodatnih vrijednosti u ovom tehnološkom dobu. Kroz zadnjih 2 godine sam kroz nekoliko obiteljskih tečajeva (Obiteljsko obogaćivanje, Obiteljski tjedan na Krapnju) te kroz radionice koje sam održao na FER-u i davanje instrukcija u župi skupio dovoljno iskustva i pozitivnih odgovora za pokušati živjeti za, ali i od radionica za djecu. Posto sam počeo stvarati od nule, jednu novi stvar, nisam mogao u isto vrijeme dizati karijeru inženjera u Rimac automobilima. Bilo je teško, ali odlučio sam pokušati. Svejedno, još uvijek surađujemo kroz radionice te vodim ture djece po tvornici Rimac automobila. Također, rekli su mi i da su mi vrata otvorena za natrag pa mi je i to dalo hrabrosti da odgovorim na poziv”, rekao je Kunović.

“Na Šipanu ćemo odraditi 5 radionica programiranja koje sam dosad odradio mnogo puta, a nakon kojih djeca mogu samostalno programirati svoje igrice i animacije u popularnom Scratchu. Kroz radionice djeca uče programersku logiku i razmišljanje o rješavanju problema, a kroz male grupe postiže se to da svako dijete stvara igru s vlastitim omiljenim likovima kako bi bilo što motiviranije. Također, uvijek im pokažem neki trik za koji sigurno nisu znali iako su neki možda i imali već iskustva sa Scratchom. Inače, postoji i nastavak radionica na koje djeca mogu potom ići kada se vratimo u Zagreb, gdje isti program koriste za programiranje popularnog robota mBota”, opisao je što djeca rade na radionicama.

“Kroz personalizirani pristup svakom djetetu moguće je vrlo utjecati na ponašanja u grupi. Uvijek dajem primjer s prvih radionica na FER-u gdje je jednom djetetu falila kockica za složiti robota i htio je samo uzeti iz drugog seta od drugog djeteta. Nakon vrlo kratke i jasne upute da se treba predstaviti i pitati kolegu za kocku, dijete je taj i svaki sljedeći put postupalo na takav način. Također, djeca uče da igre koje naprave su zapravo njihovo vlasništvo te tako dobivaju koncept intelektualnog vlasništva i trudimo se potaknuti ih da cijene međusobne radove tako da ne kradu ideje jer svatko od njih se trudio da to napravi. Morate jednostavno doći na jednu radionicu da vidite da to nije samo radionica programiranja već odgajanja malih ljudi kroz najnoviju tehnologiju koju oni koriste za stvaranje i druženje, a ne samo za uživanje”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više se može doznati i na web i FB stranici web i facebook

Broj mjesta je ograničen, a može se prijaviti ili prijavom na web-stranici http://sipan-2017.webnode.hr ili pozivom na telefon: 091 1819091. Postoji mogućnost i da roditelji postave pitanja ako su zainteresirani upisati svoje dijete, odnosno djecu.

Ichtis kampovi također organiziraju Odmor u školi, djeca se primaju na čuvanje od 07:00 do 17:00 od ponedjeljka do petka do kraja srpnja i od 21. kolovoza do 1. rujna. Djeca imaju kratki program ponavljanja gradiva iz hrvatskog jezika i matematike, sudjeluju u likovnim radionicama te igraju se u prekrasnim školskim vrtu OŠ Ružičnjak u Zagrebačkom Podsused. U cijeni od 350 kuna na tjedan uključen je i doručak, ručak i dvije užine. Prijave se primaju putem web obrazca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcnsDwGzfzdxXy1h6-nqZVCjA870DTxwDINOMHqMwLm5a4Xw/viewform

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.