Kardinal Bozanić primio Arhiepiskopa Ohridskog i Makedonskog Stefana

Zagrebački nadbiskup kardinal kardinal Josip Bozanić danas je u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu primio Njegovo blaženstvo Arhiepiskopa Ohridskog i Makedonskog Stefana, s kojim je razgovarao o zajedničkoj suradnji Makedonske pravoslavne crkve i Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka nadbiskupija priopćila je kako su u pratnji arhiepiskopa Stefana bili i mitropolit Europski Pimen, protojerej Kirk Velinski Parohijski, svećenik Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj Gjoko Gjorgjevski i Neven Sukarovski, član Upravnog odbora Makedonske pravoslavne crkve sv. Zlate Meglenske.

Uz kardinala Bozanića bili su nazočni mons. Stjepan Večković, kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola, i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Nedjeljko Pintarić.

Arhiepiskop Stefan izvijestio je kardinala Bozanića o radu Makedonske pravoslavne crkve u Zagrebu te istaknuo jučerašnji događaj polaganja kamena temeljca za izgradnju Pastoralnog centra i Makedonske pravoslavne crkve u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Bozanić i Arhiepiskop Stefan razgovarali su i o dobroj zajedničkoj suradnji Makedonske pravoslavne crkve i Zagrebačke nadbiskupije, te Crkve u Hrvatskoj. Pritom je Njegovo blaženstvo g. g. Stefan naglasio i dobre odnose koje Makedonska pravoslavna crkva njeguje sa Svetom Stolicom.

Na kraju susreta, Arhiepiskop Stefan je kardinalu Bozaniću darovao Milenijski križ i knjigu sv. Klementa Ohridskog, dok je kardinal Bozanić Arhiepiskopu Stefanu uručio medalju sv. Ivana Pavla II. i knjigu “Ivan Pavao II. – Papa hrvatske nade”, stoji u priopćenju zagrebačke nadbispkupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.