Kardinal Puljić uputio poruku potpore pariškom nadbiskupu: Potreseni smo, podjseća nas na ratne strahote koje smo proživjeli

Puljić
Fah

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je u utorak brzojav potpore pariškom nadbiskupu monsinjoru Michelu Aupetitu nakon požara koji je teško oštetio katedralu Notre Dame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO, UŽIVO) Katedrala Notre Dame gori u požaru: urušili se zvonik i krovište!

“Vrlo smo potreseni gledajući kako gori katedrala u Parizu. Mi, koji smo iskusili strahotu rata i tolike popaljene crkve, posebno smo dirnuti tim događajem, jer nas podsjeća na preživljene strahote. Zato u ime biskupa, kao i cijele Crkve u Bosni i Hercegovini, a posebno u svoje ime, izražavam svoju solidarnost i bliskost s tom boli”, napisao je kardinal Puljić.

Pariškom je biskupu prenio kako su Crkva i vjernici u BiH ujedinjeni u molitvi da u slavlju Uskrsa budu živo kamenje Kristove Crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izražavajući svoju solidarnost s vama i cijelom Crkvom u Francuskoj upućujemo želje da nam svima Uskrsli Krist bude utjeha i snaga vjere u nošenju našega svagdanjeg križa”, stoji pismu kardinala Puljića upućenom pariškom nadbiskupu Aupetitu kako ga citira Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.