Koncert za Zakladu “Ivanova kuća” u Kutini

Foto: Dragutin Pasarić

Kutina je u nedjelju, 11. veljače blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika obilježila osobito zapaženim humanitarnim koncertom za Zakladu „Ivanova kuća“ (ZIK). Zaklada je spomen na djelo Sluge Božjeg brata Ivana Bonifacija Pavletića, rođenog u Zbjegovači, nedaleko Kutine. Kao što je poznato on je krajem prošlog stoljeća u Italiji bio član Družbe Sinova Bezgrješne, a koja danas djeluje i u Kutini. Zaklada, osnovana prošle godine, već je svojim djelovanjem prepoznatljiva u animaciji kako preko volontera pomagati oboljelima od Alzheimerove bolesti.

Foto: Dragutin Pasarić

Ovom prigodom dvoranu je ispunilo više od 300 Kutinčana koji su time pokazali osjetljivost za volonterski rad. P. Mariano Passerini im je srdačno zahvalio na iznimnoj spremnosti u ostvarenju ove prve javne priredbe posvećene volonterskoj ulozi Zaklade, kao i nezamjenjivim suradnicama Sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove, te duši sveukupne organizacije od strane Uprave Grada Kutine, gđi Bernardi Grdić. Dakako, Grad Kutina dao je posebnu potporu. Gradonačelnik Zlatko Babić za misiju Zaklade, uz zahvalu za ovaj oblik djelovanja, najavio je da će se projekt naći i u gradskom proračunu, a što je brojna publika oduševljeno prihvatila. Ono što je humanoj akciji dalo poseban ton svakako je koncert. Uz 16 točaka na sceni je prikazano raznovrsno kutinsko glazbeno stvaralaštvo: folklorne i kantautorske, zborske, vokalne i instrumentalne izvedbe. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jasminika Molnar podsjetila je da je pozornicu ispunilo 200-njak izvođača, a program je vrlo kreativno vodio mladi voditeljski par Petra Tuksar i Karlo Rapljan.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Sisačka biskupija