Kviz “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” – najuspješniji timovi iz Rijeke i Zagreba

saborski zastupnici
Foto: fah

Timovi osnovnih škola Vežice iz Rijeke te Tituša Brezovačkog i Augusta Cesarca iz Zagreba postigli su najbolje rezultate na online kvizu “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” koji je po peti put održan u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrto i peto mjesto osvojili su timovi osnovnih škola Kneževi Vinogradi i Luka Sesvete.
Najbolje pojedinačne rezultate postigli su učenici Matko Fabulić iz OŠ luka, Tihana Majetić iz OŠ Stjepan Radić iz Čaglina, Dino Islamović i Luka Tokić iz OŠ Tituša Brezovačkog te Luana Enc iz OŠ Augusta Cesarca.

U kviz natjecanju sudjelovalo je 384 učenika iz viših razreda osnovne škole iz 64 škole.

Učenici svih škola pokazali su zavidno poznavanje Hrvatskog sabora, njegove uloge u hrvatskoj povijesti, ali i znanje o suvremenom Saboru, poručuje Ružica Šimunović, autorica kviza i voditeljica saborske Službe za građane, organizatora kviza.
Najuspješnije timove to jest njihove škole, Sabor nagrađuje prijenosnim računalima. Članovi timova dobit će monografiju o Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade najuspješnijima, po tradiciji će, predati predsjednik Sabora na prigodnoj svečanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.