Ljetne večeri na Griču vraćaju stari naziv – Zagrebačke ljetne večeri

Foto: fah

Koncertna direkcija Zagreb (KDZ) najavila je da se Ljetnim večerima na Griču, koje će se ove godine održati od 27. lipnja do 14. srpnja, vraća stari naziv – Zagrebačke ljetne večeri, kako bi ime Zagreba bilo što prepoznatljivije inozemnim glazbenicima, ali i svim turistima koji će posjetiti festival.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, Zagreb je dodatno učvrstio svoju poziciju istaknutog glazbenog i kulturnog središta, a poput mnogih drugih gradova zaslužio je festival klasične glazbe koji će, uz najvrsnije hrvatske umjetnike, ugostiti najznačajnija imena svjetske glazbene scene, navodi KDZ.

Ovogodišnje 33. festivalsko izdanje predstavlja sedam koncerata s programima u rasponu od renesanse do 20. stoljeća.

Vrhunski interpreti nastupit će kao solisti, komorni glazbenici u sastavima od dua do kvinteta, te kao članovi vokalno-instrumentalnog ansambla i komornog orkestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festivalska novost je program Mlade hrvatske zvijezde kojem je cilj iz godine u godinu predstaviti najuspješnije mlade hrvatske glazbenike.

Ljetne večeri na Griču otvaraju se u petak, 27. lipnja, u 21 sat u Atriju Galerije Klovićevi dvori nastupom Bečkog komornog orkestra sa Stefanom Vladarom, pijanistom i dirigentom.

Austrijski glazbenici izvest će Pet stavaka, opus 5. A. Weberna, te dva Mozartova djela, 20. koncert za glasovir i orkestar u d-molu i 38. simfoniju u D-duru, poznatu pod nazivom Praška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.