Ljeto na Strossu – prava zagrebačka manifestacija

„Kao i na svim manifestacije na otvorenom i na Strossmartru se zbog velikog broja kišnih dana osjetno smanjio broj posjetitelja no ono što nas ipak raduje je činjenica da Zagreb i ove godine bilježi porast dolaska turista, pa je to donekle pozitivno utjecalo i na Stross“, istaknuo je Zlatan Jaganjac iz agencije Proglas za narod.hr, koji sudjeluje u organizaciji Ljeta na Strossu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U konačnici ćemo, vjerujem, moći ustvrditi da je Ljeto na Strossu i dalje najposjećenija manifestacija koja uz tradiciju i pozitivan imidž posljednjih 14 godina, a za turističku ponudu grada ima iznimno veliko značenje“, kazao je.

Što se tiče programa ljetnih večeri na Strossu, ništa se bitnije neće mijenjati. Stross ima svoj osnovni koncept koji će se do samoga kraja provoditi.

„Svakodnevno nas očekuju besplatni koncerti različitih bandova, zatim 4 puta tjedno kazališne predstave, likovna kolonija, likovne radionice i ambijent u kojem kroz likovne instalacije umjetnici prostor čine atraktivnijim za posjetitelje“, rekao je Jaganjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Do nas stižu uglavnom vrlo pozitivni komentari i poneka kritika na račun pojedinih poteza, ali u pravilu možemo reći da je nemoguće u 100 dana postaviti program koji će baš svima i uvijek odgovarati. Uglavnom, kritike možemo staviti u domenu komentiranja ukusa, a znamo da se o istima ne raspravlja“, opisao je utiske posjetitelja programa Ljeta na Strossu napomenuvši kako turisti o Ljetu na Strossu dobivaju preporuke s raznih strana i u pravilu percipiraju ga kao događaj koji svakako treba doživjeti.

„Naši sugrađani nas pak vole jer smo po senzibilitetu i pristupu prava zagrebačka manifestacija“, zaključio je.

Ljeto na Strossu je projekt Paje i Hadžia iz Kraljeva ulice. Pokrenuli su  manifestaciju Strossmartre prije 14 godina i to po uzoru na pariški Montmartre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 2009. godine Stross je „hvatao zalet“ pa je prvih 9 godina ponekad trajao sedam, petnaest ili najviše mjesec dana. Od 2009. u organizaciju se značajnije počinje razvijati promocija manifestacije s čime dolazi do produljenja manifestacija na puna tri mjeseca.

Na Strossu nastupaju domaći i strani likovni, scenski i glazbeni umjetnici. Najviše je ipak glazbenika koji vrhunski izvode etno, jazz, blues, swing i sl. glazbene pravce. Prijaviti se može svatko, a odabiru se oni koji zadovoljavaju nekoliko kriterija, prije svega kvalitetu i dostupnost u određenom terminu.

Ljeto na Strossu započelo je 29. svibnja i trajat će do 2. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.