Mladi zagrebački gitarist Antun Iveković na natjecanju u Beču

Beč će i ove godine u razdoblju od 24. do 30. kolovoza ugostiti gitaristički festival pod nazivom “Forum Gitarre Wien”, a u okviru popodnevnog koncerata koji će se održati 26. kolovoza, očekuje se i nastup mladog zagrebačkog glazbenika Antuna Ivekovića, koji trenutačno studira gitaru na Glazbenoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Istvana Römera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival pored mnogobrojnih koncerata, tečajeva, izložbi i predavanja obuhvaća i 19. međunarodno gitarističko natjecanje te 17. međunarodno natjecanje mladih gitarista.

Na samom otvorenju festivala u nedjelju 24. kolovoza nastupit će pobjednici 16. i 18. natjecanja, Jaseok Bang iz Južne Koreje i Oman Kaminsky iz Meksika.

Svoje je glazbeno obrazovanje Antun Iveković započeo u Osnovnoj glazbenoj školi Rudolfa Matza u klasi prof. Predraga Krajnovića, a srednju školu završava u Glazbenoj školi Pavla Markovca kod prof. Danka Jukića. Na državnim natjecanjima osvojio je 3. nagradu 2005., 2. nagradu 2009. te 1. nagradu 2011. Na međunarodnim natjecanjima osvojio je srebrno priznanje na Festivalu gitare u Splitu, 2. nagradu na natjecanju Enrico Mercatali u Goriziji (Italija) te 2. nagradu u kategoriji bez dobnog ograničenja na natjecanju u okviru 6. međunarodnog gitarskog festivala u Nikšiću (Crna Gora) u srpnju 2011. Za uspjehe u akademskoj godini 2010./2011. dodijeljena mu je Dekanova nagrada Muzičke akademije u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednika 19. međunarodnog gitarističkog natjecanja očekuje novčana nagrada u vrijednosti od 4.000, dok će pobjednik natjecanja mladih gitarista otići kući sa snimačem Yamaha Pocketrack PR7 te 200 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.