Mons. Hoser povodom početka Mladifesta: ‘Sveti Otac otvorio je velika vrata za ulazak u Međugorje’

Foto: Hrvoje Joe Topić

U Međugorju je 1. kolovoza počeo 30. međunarodni molitveni festival mladih – Mladifest. Na Festivalu sudjeluju deseci tisuća mladih iz osamdeset država i više od 600 svećenika. Geslo ovogodišnjeg festivala je ”Idi za mnom” (Mk 10, 21). U povodu početka jubilarnog 30. festivala mladih na konferenciji za novinare u četvrtak 1. kolovoza popodne u prostorijama Radiopostaje Mir Međugorje međugorski župnik fra Marinko Šakota predstavio je program Mladifesta, a o značenju Međugorja u Crkvi i Festivala mladih govorio je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U godišnjem životu Međugorja Festival mladih ima najsnažnije značenje jer okupi najveći broj hodočasnika i značajan je jer su ti hodočasnici mladi, a oni označavaju našu budućnost, budućnost našeg svijeta i bolju budućnost. Mladi su naša nada. Ove godine je 30. festival mladih. Ovaj susret je značajan jer stavlja u službu sve ljudske sposobnosti svih onih ljudi koji ovdje djeluju“, poručio je nadbiskup Hoser koji se na pitanje novinara osvrnuo i na novu evangelizaciju u Međugorju, prenosi Informativna katolička agencija.

„Svakako smo u jednoj novoj dinamici nove evangelizacije. Osobno i intimno sam uvjeren da Međugorje nudi novi model nove evangelizacije. Međugorje nije pod izravnom paskom Papinskog vijeća za novu evangelizaciju nego je pod brigom Državnog tajništva Svete Stolice. U svibnju je objavljeno priopćenje Svete Stolice da je dopušteno službeno organizirati hodočašće od strane župa, biskupija, biskupa, kardinala i da oni mogu biti nazočni na svečanim slavljima, a ovih dana upravo smo tome svjedoci, a to znači da je Sveti Otac otvorio velika vrata za ulazak u Međugorje”, kazao je mons. Hoser.

Fra Marinko se osvrnuo na ovogodišnji program, ali i dosadašnja tri desetljeća Mladifesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Poruka Mladifesta izražena je u geslu ‘Idi za mnom’. U svakom čovjeku postoji čežnja, čežnja za mirom, za istinom. Isus kaže ‘Idi za mnom’. Tu su mladi koji tu čežnju za Isusom i čežnju za mirom tu pronalaze, kazao je fra Marinko, a izvijestila Radio postaja Mir Međugorje na svojim službenim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.