Na 12. Liburnia Film Festivalu 23 dokumentarna filma

Na festivalu hrvatskog dokumentarnog filma, 12. Liburnia Film Festivalu od 26. do 30. kolovoza u lučici u Ičićima prikazat će se 23 dokumentarca, od kojih 14 konkurira za glavne nagrade, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni i direktor festivala Oliver Sertić kazao je da je na natječaj stiglo sedamdesetak filmova iz 2013. i 2014. godine, što je najviše do sad. Uz filmove u glavnoj konkurenciji, tu je šest filmova u regionalnoj konkurenciji, odnosno s područja Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije te tri filma produkcije Restart i izbor završnih filmova Škole dokumentarnog filma.

Nagrade će se na kraju festivala dodijeliti najboljem redatelju, snimatelju, montažeru, dizajneru zvuka i najboljem regionalnom filmu a publika će svojim ocjenama odabrati najbolji film u cjelini.

Održat će se radionice “Prvi put snimam” za filmske amatere, tim produkcijske kuće Restart analizirat će filmove mladih autora, a prvi put počinje radionica “Filmska početnica” za djecu do 10 godina. Usto, ove godine će se prvi put organizirati turneja pobjedničkih filmova s prošlog i ovogodišnjeg festivala, a prikazat će se na Silbi, u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Labinu i Dugoj Resi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liburnia Film Festival organiziraju udruge Delta iz Rijeke i Restart iz Zagreba u suradnji s Filmaktivom i Festivalom Opatija. Ulaz na projekcije je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.