Na Cvjetnicu održan križni put za nerođene u župi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji

križni
Foto: sisačka biskupija

Na Nedjelju muke Gospodnje – Cvjetnicu, 2. travnja održan je tradicionalni veliki križni put ulicama petrinjskog naselja Slatine. Križ su nosili župljani župe Preobraženja Gospodnjeg i članovi udruge Betlehem iz Siska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2019. održan prvi križni put

Od 2019. godine kada je održan prvi križni put ulicama Slatine, ove godine je održan treći križni put, s obzirom da se 2020. i 2021. godine nije održao radi pandemije.

Križni put je predvodio župnik, vlč. Damir Ceković, a animirale su ga časne sestre Družbe sestara Milosrdnog Isusa iz Siska te članovi udruge Betlehem. Pobožnost je bila posvećena nerođenima te je tako zaključena korizmena inicijativa 40 dana za život.

>6. kolovoza 1995. – treći dan Oluje oslobođena Petrinja – kako je tekla velika i dramatična bitka za hrvatski grad-mučenik? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Doznali smo: Planira li grad Petrinja nastaviti sudjelovanje u tužbama Darinka Dumbovića? 

>Uz Dumbovića u sporu protiv Narod.hr-a i grad Petrinja: Provjerili smo je li bilo još tužbi protiv medija i kakav je ugovor s odvjetnikom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.