Nabiskup Barišić: Kockarnice i kladionice su grobnice duše i tijela, čuvajmo našu mladost

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u utorak je uputio uskrsnu poruku, kojom je upozorio kako su kockarnice i kladionice “grobnice duše i tijela” te pozvao vjernike da zaštite mlade i obitelj i s hrvatske budućnosti uklone “sve oblike grobnih kamenja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čemu služe tolike kockarnice i kladionice koje se podižu uz naše škole, pored crkava, pa i pokraj dječjih vrtića? Nisu li to grobnice duše i tijela? Ne pokapajmo, već podižimo našu mladost”, istaknuo je mons. Barišić.

Za obitelj je rekao kako je temelj i zaglavni kamen društva – zajedništva u različitosti muškarca i žene, odraslih i djece, djeda i bake, oca i majke, brata i sestre, da je u čudesnom Božjem planu obitelj Gospodnje djelo.

Poručio je kako se u obiteljima živi s drugima i za druge, u njoj se živi zahvalnost i solidarnost, doživljava povjerenje, dobiva ime, postaje zreliji i bolji čovjek. Svi su stoga, dodao je mons. Barišić, dužni pojedinačno i zajedno, kao vjernici i građani, “ukloniti sve oblike grobnih kamenja s naše budućnosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svjesni smo da živimo u pluralnom društvu, ali naše razlike ni u kom slučaju ne smiju biti protiv obitelji. Okrenuti leđa obitelji sa svim njezinim poteškoćama i izazovima može postati još jedan oblik odbacivanja zaglavnog kamena života i društva. Stoga budimo, ne samo iskreni i odgovorni, nego nježni i milosrdni prema svojoj i svim obiteljima. Zar nam obitelj smije postati periferija, od vremena do vremena tema propovijedi ili samo zgodan materijal u izbornoj kampanji? Svako normalno društvo koje želi biti na strani života i budućnosti, u obitelji vidi, ne samo zaglavni kamen, već i model društva”, poručio je.

Vjernike je pozvao da mole za obitelj da bi u što boljem ozračju za dvije godine dočekali nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu, ističući kako je to mjesto kolijevka nacionalnog rađanja i krsnog preporođenja hrvatske obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.