Nagrada Grada Zagreba ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Foto: Caritas

Ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jeleni Lončar uručeno je u nedjelju, 31. svibnja 2020. g. priznanje Nagrada Grada Zagreba za djelovanje na području socijalne skrbi i humanitarno djelovanje. Riječ je o najuglednijem priznanju Grada Zagreba usvojenom na 32. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba održanoj 19. ožujka 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrazloženju dodjele priznanja navodi se da se priznanje dodjeljuje „za iznimne rezultate u socijalnoj skrbi i humanitarnom radu gdje se s. Jelena kao ravnateljica Caritasa od 2008. godine među ostalim zalaže da se zaposlenici Caritasa, uz profesionalnu osposobljenost, trebaju odlikovati ljudskom dobrotom i ljubavlju. Caritas pod njezinim vodstvom, organiziranim humanitarnim djelovanjem, u suradnji i partnerstvu s brojnim organizacijama, pridonosi suzbijanju različitih oblika siromaštva, socijalne ugroženosti i isključenosti ranjivih osoba, obitelji i zajednica u potrebi te njihovoj resocijalizaciji i integraciji u društvo“.

„Počašćena sam dodijeljenim mi priznanjem, ali ova nagrada prvenstveno je priznanje svim mojim suradnicima kao i volonterima i dobročiniteljima Caritasa koji zajedno sa mnom razvijaju karitativno djelovanje i stavljaju se u službu čovjeka u potrebi. Priznanje je to i Caritasu koji je u svakoj situaciji i nevolji prisutan među potrebnima koji očekuju našu pomoć i blizinu.“, izjavila je s. Jelena povodom preuzimanja priznanja.

Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima i organizacijama koji rade na području Grada Zagreba, za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života. O dodjeli Nagrade Grada Zagreba odlučuje Gradska skupština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na javni poziv, koji je raspisan početkom siječnja 2020. Godine, pristiglo je 118 prijedloga, a Odbor za javna imenovanje izdvojio je i predložio 16 ovogodišnjih kandidata za Nagradu Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.