Nagrada “Vladimir Nazor” za životno djelo književniku Feđi Šehoviću

Foto: fah

Nagradu “Vladimir Nazor” za životno djelo iz područja književnosti dobio je književnik Feđa Šehović, a godišnju nagradu Branko Maleš za zbirku pjesama “Mutno”, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor Nagrade “Vladimir Nazor” kojim je predsjedao akademika Zvonko Kusić je na sjednici održanoj 22. svibnja donio odluke o dobitnicima Nagrade “Vladimir Nazor” za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

Nagradu za životno djelo iz područja glazbe dobio je Dubravko Detoni dok je godišnja nagrada pripala pijanistu Ivanu Krpanu za recital u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Zagrebu te za koncert sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu osvojene nagrade na 61. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Feruccio Busoni u Bolzanu u Italiji.

Iz područja filmske umjetnosti nagrada za životno djelo pripala je Rajku Grliću, a godišnja nagrada Goranu Bogdanu za glavnu ulogu u filmu “Agape”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za životno djelo pripala je Biserki Baretić iz područja likovne i primijenjene umjetnosti, a godišnja nagrada Daliboru Martinisu za izložbu “Data Recovery 1969-2077” u Muzeju suvremene umjetnosti.

Za kazališne umjetnosti nagrada za životno djelo dobio je Dragan Despot, godišnja nagradu Rene Medvešek za režiju predstave “Tko pjeva zlo ne misli” u HNK-u u Zagrebu.

Nagrada za životno djelo iz područja arhitekture i urbanizma pripala je Antunu Šatari, a godišnja nagrada autorima Mireli Bošnjak, Mirku Buviniću i Maji Ferlan Zimmermann za projektni ured x3m – arhitektura + urbanizam, za Osnovnu školu Pazdigrad na Žnjanu u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.