Nakon 30 godina: Bebek otkrio istinu o sukobu s Bregovićem i odlasku iz Bijelog dugmeta

Foto: Fah

Željko Bebek 1983. godine iznenada je napustio Bijelo dugme. Sada je konačno otkrio i razlog svoje neočekivane odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhuncu slave Željko Bebek iznenada je napustio legendarni bend Bijelo dugme. Od tada je prošlo 33 godine, a Bebek je konačno otkrio što je bio okidač njegove neočekivane i nagle odluke, javlja dnevnik.hr.

Nesuglasice u bendu, pojasnio je Bebek, započele su zbog pjesme “Kosovka” koji je Goran Bregović napisao na albanskom jeziku. Bebek tvrdi da u samom tekstu pjesme nije bilo ništa sporno, no ističe da je pjesme promovirana u pogrešno vrijeme. Bilo je to dvije godine nakon burnih prosvjeda na Kosovu.

“Tada sam rekao Goranu: Ovo ti je sada prošlo i više neće”, rekao je Željko Bebek, prenosi Blic. Popularnom glazbeniku smetala je politizacija glazbe zbog čega je naposljetku i izašao iz benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kakvu sam poruku nosio Jugoslaviji i njenim narodima? Htio sam unijeti moderni kulturni duh, a odjednom sam ušao u dnevno-političko pitanje. To je bila klica razdora i nakon toga 1984. godine smo se raspali”, konstatirao je Bebek koji je nedavno otvoreno priznao i da ga njegov kolega i osnivač Bijelog dugmeta Goran Bregović više ne zanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.