Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu stupio na dužnost

Dosadašnji dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras stupio je na dužnost rektora Sveučilišta u Zagrebu, a na sutrašnjoj izvanrednoj sjednici Senata trebao bi biti izglasan i njegov prijedlog imenovanja novih prorektora, izvijestilo je danas Sveučilište, a prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boras je na dužnosti rektora zamijenio Aleksu Bjeliša koji je tu funkciju obnašao od 2006. Mandat novoga rektora traje četiri godine, odnosno do 30. rujna 2018. Novi će rektor, u Skladu sa Statutom Sveučilišta, svoj prijedlog imenovanja novih prorektora predočiti Senatu Sveučilišta u Zagrebu. Kako je izvijestilo Sveučilište, očekuje se da će odluku o potvrdi novih prorektora Senat donijeti natpolovičnom većinom ukupnog broja svojih članova na izvanrednoj sjednici koja će se održati u četvrtak, 2. listopada.

Damir Boras maturirao je 1970. godine u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, diplomirao 1974. na Elektrotehničkom fakultetu (današnji Fakultet elektrotehnike i računarstva), na smjeru Radiokomunikacije, a doktorirao 1998. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pri Odsjeku za informacijske znanosti. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu zaposlen je od 1984. Tijekom posljednjih petnaestak godina obnašao je brojne dužnosti, među ostalima bio je potpredsjednik Znanstvenog vijeća Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, predsjednik Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, predstojnik i utemeljitelj Katedre za leksikografiju i enciklopediku pri Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta, vanjski član dvaju saborskih odbora, i dr.

Za novog je rektora Sveučilišta u Zagrebu izabran na sjednici Senata koja je održana 15. travnja 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.