Novi roman u Verbumu ‘Žetva zlata’: Ova knjiga povest će vas u Perzijsko kraljevstvo 5. stoljeća prije Krista

roman Žetva zlata
Foto: Verbum.hr

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 8. rujna na konferenciji za medije predstavila je roman Žetva zlata. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila novi roman Žetva zlata u svojoj biblioteci Populus, izdavačkom nizu u sklopu kojeg se objavljuju popularni, oplemenjujući i opuštajući romani uglavnom povijesne tematike, s romantičnom notom. Žetva zlata djelo je Tesse Afshar, omiljene spisateljice romana inspiriranih jakim ženskim biblijskim likovima. Njeni romani Biser u pijesku, Polje milosti, Kruh anđeoski, Mjesto tišine i Žetva rubina već su objavljeni u biblioteci Populus.

> Nova knjiga Padra Pija ‘Riječi nade’ ponovno na vrhu Verbumove top ljestvice

Roman Žetva zlata, vodi nas u Perzijsko kraljevstvo pet stoljeća prije Krista.

Sara, glavna pisarica perzijske kraljice, pokorivši se kraljičinu naumu, udaje se za plemića Darija. Postavši pripadnica perzijske aristokracije, Sara tako ima bogatstvo, imovinu, čast i moć, ali ne ono najvrednije: muževa ljubav i dalje joj se čini nedostižnom. Iako je njegova majka bila Izraelka, Darije i dalje nije siguran u to da je supruga židovka pravi izbor za njega, osobito kada se Sara udružila sa svojim rođakom Nehemijom da obnove razrušene jeruzalemske zidine. Nakon što mu je kralj naredio da im pomogne u tom pothvatu, Darije sa Sarom kreće na putovanje u domovinu naroda svoje majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Predstavljena knjiga ‘Heretici’ – izazovno propitivanje svih velikih tema s kojima se čovječanstvo susreće

Na putu punom opasnosti, sukoba i bolnih sjećanja Dariju se otvara mogućnost da vidi Božju ruku na djelu u svome životu – pa čak i u braku za koji se čini da je bez ljubavi i pred raspadom. Gradeći oko toga zanimljivu i romantičnu priču, autorica progovara i o tome kako protivštine, izdaja i neprijateljstvo mogu uroditi nevjerojatnim plodom. Čitatelj se tako lako može poistovjetiti s likovima romana, a u njihovoj boli i njihovim borbama prepoznati i sebe i svoj život. Osim toga, autorica Tessa Afshar jako je dobro proučila onodobne povijesne, kulturne i socijalne okolnosti pa je čitanje romana poput svojevrsnog vremenskog putovanja u svijet petog stoljeća prije Krista, s vjerno dočaranim Perzijskim kraljevstvom i drevnim Jeruzalemom tog doba.

Roman Žetva zlata, u prijevodu Damira Biličića možete nabaviti u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr, a više o njemu možete saznati na linku ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.