Novi termin svečanog koncerta Domovini u čast

Zbog nogometne utakmice hrvatske reprezentacije u osmini finala Europskog nogometnog prvenstva svečani koncert Domovini u čast u subotu 25. lipnja održat će se u novom terminu s početkom u 19,45

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert u povodu Dana državnosti održati će Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem ruskog dirigenta svjetskog ugleda Stanislava Kočanovskog, na jednom od najljepših zagrebačkih trgova – Trgu kralja Tomislava. Okosnica programa su skladbe koje veličaju prirodne ljepote zemalja i običaje naroda iz kojih potječu njihovi autori, djela u koje je utkan nacionalni zanos glazbenih genija od Zajca i Gotovca do Borodina, Čajkovskog, Chopina i Elgara.

Ansamblima HRT-a kao solisti će se pridružiti iznimni mladi glazbenici koji su ime svoje domovine proslavili nedavnim, jedinstvenim uspjesima na prestižnim međunarodnim natjecanjima: pijanist Aljoša Jurinić, finalist Chopinovog natjecanja i dobitnik pete nagrede na Natjecanju kraljice Elizabete u Bruxellesu te bariton Leon Košavić, dobitnik treće nagrade na 9. međunarodnom natjecanju Stanisław Moniuszko u Varšavi. Pored njih, svečani koncert svojim će nastupom uveličati mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić te virtuoz na tamburi bisernici, četrnaestogodišnji Marko Martinović koji će predstavljati Hrvatsku na Euroviziji mladih glazbenika 2016. u Kölnu.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i uz potporu gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrenima želimo sreću, a sve vas pozivamo da prije utakmice opustite živce i uživate na travnjaku Tomislavca u vrhunskoj glazbenoj poslastici – Svečanom koncertu Domovini u čast!

Nakon koncerta klasične orkestralne reprezentacije zadržite se u našem veličanstvom parku i pod vedrim nebom pogledajte utakmicu Hrvatska – Portugal na velikom ekranu Tomislavca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.