Nuncij D’Errico: potrebna takva ljubav posebno u ovim zemljama, u Hrvatskoj i susjednim zemljama, koje su u nedavno pretrpjele strašni rat

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D’Errico predvodio je 10. kolovoza svečano euharistijsko slavlje u Dječjoj bolnici za djecu s posebnim teškoćama u Gornjoj Bistri, prigodom 14. kampa koji je organizirala Međunarodna neprofitabilna udruga „Vrt plavih ruža – Il Giradino delle rose blu” čiji je utemeljitelj i predsjednik don Ermano D’Onofrio, svećenik biskupije Frosinone (Italija), objavila je IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volonteri Vrta plavih ruža djeluju, već 14 godina u Gornjoj Bistri i u drugim kampovima u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. Tijekom proteklih godina više od osam tisuća volontera ostvarilo je uistinu pravu “štafetu ljubavi” jamčeći trajnu prisutnost u bolnici, izmjenjujući se u skupinama. Svake se godine organizira jedno posebno kampiranje u Gronjoj Bistri u kojem sudjeluje više od 150 volontera.

Ovom prilikom prije početka mise “Protokol o suradnji” između ove Dječje bolnice i udruge Vrt plavih ruža, u nazočnosti nuncija D’Errica i otpravnika poslova talijanskog veleposlanstva Luce Laudiera, potpisali su don Ermano D’Onofrio i ravnatelj bolnice, Renato Mittermajer.

Euharistijskom slavlju na otvorenom prisustvovalo je 200 mladih talijanskih volontera sa svojim svećenicima i organizatorima kampa, također i jedna skupina hrvatskih volontera i mladih iz Bistre koji su animirali pjevanje na čelu sa svojim mjesnim župnikom Tomislavom Kraljom i župnikom susjedne župe Stenjevec, Vjekoslavom Meštrićom i drugim gostima.
U propovijedi je apostolski nuncij D’Errico istaknuo važnost iskustva Tendopoli, u kontekstu poučavanja i primjera pape Franje koji neprestano poziva da treba ići na rubne dijelove, na periferije svijeta, materijalne i moralne, s posebnom pažnjom dajući prednost siromašnima i bolesnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sv. Lovro, čiji blagdan slavimo danas, svijetli je primjer svjedočanstva života kojeg molimo za potporu i snagu u našim zauzetostima u služenju siromašnima.” Osim toga, komentirajući Evanđelje današnje nedjelje, istaknuo je da prema Isusovu primjeru, molitva mora biti duša svakog apostolata.

Na kraju propovijedi nuncij D’Errico rekao je da je potrebna takva Ljubav posebno u ovim zemljama: ovdje u Hrvatskoj i drugim susjedinim zemljama, koje su i u nedavnoj prošlosti pretrpjele strašni rat. “Osobito u ovim zemljama osjećamo potrebu za porukom ljubavi koja će unijeti vedrinu, pomirenje, socijalnu harmoniju: na dobrobit svih a osobito onih koji su najviše pogođeni ratom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.