Obilježen prvi Dan Salezijanske osnovne škole

6. svibnja, posebno je važan za Salezijansku osnovnu školu. To je dan sv. Dominika Savija, kojeg je osnivač škole, Udruženje salezijanaca suradnika Mjesno središte Jarun, izabralo za njezina nebeskog zaštitnika. Proslava ovog velikog dana započela je zajedničkom svetom misom, koju je slavio mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački i generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije, zajedno sa salezijancima župe Duha Svetoga, don Antom Vasiljem, župnikom, don Damirom Stojićem, duhovnikom škole, don Stjepanom Tribuljakom i don Ivanom Matijevićem. Svečano misno slavlje svojim su pjevanjem uveličali i sami učenici škole sa svojim učiteljima i salezijancem suradnikom Vitomirom Ivanjekom, koji ih je pratio na klavijaturama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon misnog slavlja uslijedio je prigodni program koji je otvorila ravnateljica Karmela Tomašević uputivši pozdrav svim okupljenima uz predstavljanje rada škole od njezina prvog dana u rujnu 2014. do danas. Okupljenima su se obratili i uvaženi gosti mons. Valentin Pozaić, don Milan Ivančević, vikar Hrvatske salezijanske provincije, gđa Katarina Milković, predstavnica gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, g. Josip Mamić, koordinator Mjesnog središta Jarun Udruženja salezijanaca suradnika, izrazivši svoju potporu školi u nastojanju da od malog sjemena koje je posijano naraste velika i kvalitetna škola koja će odgajati dobre kršćane i uzorne građane po uzoru na Dominika Savija. Za kraj programa učenici su pripremili predstavu kojom su okupljenima željeli približiti i predstaviti lik Dominik Savija vrativši se u Don Boscovo doba i oživjevši likove iz njegova oratorija u vrijeme kad je u njemu bio i sam Dominik Savio.

Kroz svoju predstavu učenici su na lijep i dirljiv način prikazali najvažniju poruku koju je svojim životom posvjedočio i svima nama ostavio ovaj mladi svetac, a to je formula za svetost: dobar + veseo – grijeh = svet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.