Odbrojava ’72 sata bez kompromisa’ u Zagrebu i Splitu

Foto: 72sata.hr

Beskompromisna 72 sata počela su odbrojavati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu je okupljanje svih volontera počelo zajedničkom misom večeras u 19 sati u velikoj sportskoj dvorani Studentskog centra. Misu je predvodio don Vinko Beus, a pjevanjem i sviranjem animirao SKAC bend. Don Vinko istaknuo je da volonteri od sutra kreću donositi radost, u prvom redu donoseći same sebe onima kojima je to najpotrebnije! Naglasio je i da je izvor te prave radosti jedino Isus Krist!

Nakon mise, volonterima se obratila koordinatorica projekta u Splitu – Monika Domazet. Zahvalila je cijelom timu koji je projekt marljivo pripremao sve ovo vrijeme te dala zadnje upute voditeljima akcija i volonterima. Potom je slijedio najzanimljiviji dio za volontere – upoznavanje s dodijeljenim volonterskim mjestom i voditeljem akcije. Za one koji se nisu stigli prijaviti, postojala je i mogućnost last minute prijave na pultu!

Kardinal Bozanić studentima u Zagrebu: “Tim se činom iskazuje značenje darivanja sebe bližnjima”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada Bog pošalje tisuću odvažnih da obraduju druge…

Projekt ”72 sata bez kompromisa” službeno je otvoren i u Zagrebu, svetom misom “Zaziva Duha Svetoga” povodom početka akademske godine. Svetu misu u zagrebačkoj katedrali predslavio je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu, među kojima je bilo i preko 1000 prijavljenih volontera, ispunili su katedralu i zajednički slavili svetu misu na kojoj su molili zagovor Duha Svetoga za novu akademsku godinu i volonterski projekt ”72 sata bez kompromisa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evanđelje o poslanju apostola, njih sedamdeset i dvojice, koji su poslani u svijet navijestiti njegov mir, poticaj je i mladima koji započinju s projektom. U akcije mladi ulaze bez da znaju što ih očekuje, baš poput apostola koji su krenuli u nepoznato sa željom da djeluju u zajednici.

U homiliji je nadbiskup izrazio radost zbog velikog broja mladih volontera koji su spremno prihvatili izazov i prijavili se za sudjelovanje u ovom velikom volonterskom maratonu. Naglasio je da tim činom iskazuju “značenje darivanja sebe bližnjima, važnost pomaganja i korištenje mladosti i maštovitosti kako bi obradovali druge”.

U akciju su mladi krenuli već rano ujutro, a do subote navečer obradovat će tisuće ljudi koje će susresti kroz 164 pripremljene akcije! Nakon zaslužene zabave u Klubu SKAC-a u subotu navečer, projekt završava misom zahvalnicom u Bazilici Presvetog Srca Isusova u 12:15 u nedjelju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volonterima želimo puno uspjeha u projektu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.