Ogrestin film osvojio posebno priznanje na festivalu u Argentini

Foto: fah

Dugometražni igrani film “S one strane” Zrinka Ogreste, hrvatski kandidat za 89. nagradu Oscar u kategoriji najboljih stranih filmova, osvojio je posebno priznanje na festivalu “Al Este del Plata” održanom u Buenos Airesu i Cordobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski film nagradio je žiri u kojemu su bili češki redatelj Petr Vaclav, programski direktor festivala Marcelo Alderete i argentinski producent Nicolas Batlle, dok je najboljim filmom proglašen “Koza” Ivana Ostrochovskog.

Središnji lik Ogrestinog sedmog cjelovečernjeg igranog filma je patronažna sestra Vesna (Ksenija Marinković), koja je dvadeset godina ranije s djecom preselila u Zagreb, pobjegavši od događaja s kojima se u manjoj sredini više nije mogla nositi. Prošlost je sustiže u obliku telefonskih poziva koji otkrivaju od čega je pobjegla i može li od toga uopće pobjeći.

Festival Al Este del Plata, koji se održava u listopadu, argentinskoj publici predstavlja najbolja ostvarenja iz zemalja Središnje i istočne Europe. Među devet filmova u natjecateljskom programu ovogodišnjem, trećem izdanju festivala bio je i “Zvizdan” Dalibora Matanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogrestin film ovih je dana prikazan i na CinEastu – Festivalu srednjeeuropskog i istočnoeuropskog filma u Luksemburgu te na Međunarodnom filmskom festivalu u Haifi, a tijekom studenog odlazi na festivale u Solunu i Ljubljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.