Papa Franjo: možete ateistu pročitati cijelu knjižnicu, no on neće steći vjeru

„Možete ateistu pročitati cijelu knjižnicu koja dokazuje opstojnost Boga, no on neće steći vjeru. No, ukoliko budete vjerodostojni svjedoci kršćanskog života, nešto će se početi mijenjati u njegovu srcu“, rekao je to u jutrošnjoj propovijedi, u Domu sv. Marte, papa Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nedosljedni kršćani uzrokuju sablazan a sablazan ubija“, rekao  je Papa te dodao da: „Biti kršćanin znači biti svjedok Isusa Krista“. Apostol Jakov snažno je osudio ponašanje čovjeku koji se hvalio da je kršćanin, no iskorištavao je svoje radnike, nije im isplaćivao plaću. Piše kako su neisplaćene plaće i vapaji tih radnika doprijele do neba.

Papa se našalio kako će neki možda pomisliti da je to napisao nekakav komunist, no da je riječ o Riječi Božjoj. Zato, rekao je, kršćani trebaju moliti za milost dosljedna života. A kada pogriješe, pitati za oprost. „Svi smo grešnici“, no „imamo sposobnost tražiti oprost“, zaključio je papa Franjo uz još jedan snažan poziv za kršćansku vjerodostojnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.