Papa Franjo pozvao na globalnu borbu protiv trgovine ljudima

Papa Franjo u srijedu je pozvao na globalnu mobilizaciju za borbu protiv trgovine ljudima i ropstva, zatraživši od konzumenata da ne kupuju robu koju su možda proizveli izrabljivani radnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poruci za Svjetski dan mira koji Katolička crkva obilježava 1. siječnja, Papa je osudio “opću ravnodušnost” zbog koje takva praksa može prosperirati.

“Suočeni smo sa svjetskim fenomenom koji nadilazi nadležnost bilo koje zajednice ili države. Kako bismo ga uklonili, treba nam mobilizacija koja će veličinom odgovarati težini samog problema”, rekao je u poruci državnim poglavarima, međunarodnim institucijama i vjerskim vođama.

Papa Franjo već je znao tražiti od vlada i institucija da učine više kako bi zaustavile trgovinu ljudima i moderno ropstvo, a ovaj put je naglasak stavio na društvenu odgovornost pojedinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka osoba mora biti svjesna toga da je kupnja uvijek i moralan, a ne samo ekonomski čin”, naglasio je u poruci na šest stranica, naslovljenoj “Ne više robovi, nego braća i sestre”.

Pozvao je da svaki pojedinac i zajednica “razmisli… kad mu se nudi kupnja stvari koje su možda proizvedene kao posljedica izrabljivanja drugih”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.