Papa pozvao na otpor prijetnji razaranja obitelji

Papa Franjo koji se nalazi u posjetu Filipinima potaknuo je u petak katoličku obitelj da ne popusti pod teretom razaranja koji vrše velike sile “ideološkog kolonijalizma”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postoji ideološki kolonijalizam koji pokušava uništiti obitelj. Svaka prijetnja obitelji je prijetnja društvu”, rekao je on tijekom susreta obitelji.

Govor je toplo pozdravilo 25.000 vjernika okupljenih na stadionu Mall of Asia Arena u Manili, kao i okupljeni izvan stadiona.

Ranije se papa Franjo obratio biskupima i svećenicima u glavnom gradu Filipina, kritizirajuću jake sile koje napadaju obitelj i privlače mlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kritizirao zbunjujuće prikaze spolnosti i braka. Papa je podržao filipinske svećenike koji se protive legalizaciji pobačaja i istospolnom braku.

U govoru vrlo sličnom njegovim konzervativnim prethodnicima Ivanu Pavlu II. i Benediktu XVI., on je rekao da su obitelji pod sve većim pritiskom onih koji žele redefinirati instituciju braka i relativizirati je.

Papa Franjo je, pozivajući se na Ivana Pavla II., rekao da “budućnost ljudskog roda proizlazi iz obitelji. U njoj trebate vidjeti najveće blago vaše nacije”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je također istaknuo nužnost poštivanja života, od začeća do prirodne smrti.

“Kada obitelji stvaraju djecu, odgajaju ih prema zdravim vrijednostima, ona postaju blagoslov našeg svijeta”, rekao je. Također je ocijenio da postoji prijetnja uništenja obitelji kroz odricanje od djece.

Obiteljske veze su posebno jake u toj uglavnom katoličkoj zemlji Azije kojoj prijeti masovna emigracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Filipinima je razvod nezakonit, kao i pobačaj i istospolni brakovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.