Papa: ljubav čini da nada procvjeta u pustinji

“Ljubav čini da nada procvjeta u pustinji”, s tom “radosnom sigurnošću u srcu” na dan Uskrsa Papa je pozvao na prekid ratova i neprijateljstava u svijetu – velikih i malih, starih i novih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgu sv. Petra gdje je papa Franjo predvodio je svečano Uskrsno misno slavlje bio je prepun.

vatikan uskrs 2014

Papa je posebno pozvao na mir u Ukrajini: “Uskrsli Isuse, prosvjetli mirovne inicijative u Ukrajini kako bi sve zainteresirane strane uz potporu međunarodne zajednice poduzele sve napore i spriječile nasilje te u duhu zajedništva i dijaloga gradile budućnost zemlje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

papa franjo euharistija uskrs 2014

Papa se spomenuo Iraka, Srednjoafričke Republike, Nigerije, Južnog Sudana,  Venezuele i Sirije.

“Molimo te za Siriju”, rekao je Papa, “za one koji pate zbog posljedica sukoba da mogu primiti potrebnu humanitarnu pomoć i da strane u sukobu ne koriste više silu kako bi sijale smrt, pogotovo protiv nedužnog stanovništva, nego da imaju smjelosti pregovarati o miru kojega tako dugo čekaju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je molio i za mir u Svetoj zemlji i za pregovore između Izraelaca i Palestinaca, a pozvao je i na solidarnost sa žrtvama epidemije ebole u Africi.

Papa je “Urbi et orbi” završio molitvom “za sve narode zemlje” da im Gospodin koji je pobijedio smrt daruje svoj život i mir.

Nakon misnog slavlja papa je prošao kroz okupljeno mnoštvo, blagoslivljao ih i pozdravljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

papa pozdravlja uskrs 2014

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.