Predstavljanje Hrvatskog iseljeničkog zbornika 2015.

Hrvatska matica iseljenika poziva na predstavljanje Hrvatskog iseljeničkog zbornika 2015. koje će se održati u srijedu, 11. veljače 2015. u 13 sati u HMI-ju, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

hrvatski seljenički zbornik
Zbornik će predstaviti: ravnatelj HMI-ja mr. sc. Marin Knezović, prof. dr. sc. Željko Holjevac, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Marijeta Rajković Iveta, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, etnologinja hrvatskih korijena iz Argentine Paola Gadže te urednica Vesna Kukavica, prof. Moderatorica promocije bit će voditeljica Matičina odsjeka iseljeničke baštine Ljerka Galic, prof.

Hrvatski iseljenički zbornik 2015. sadrži 32 samostalne autorske studije posvećene aktualnim kulturnim i društvenim praksama hrvatskog iseljeništva, kao i suvremenom stvaralaštvu u domovini – Hrvatskoj. Građa ovogodišnjega sveska, sa sažetcima na španjolskom i engleskom jeziku, koja povezuje 30 zemalja svijeta sa 4 kontinenta, raspoređena je na 404 stranice u 8 tematskih cjelina – ilustriranih mnoštvom fotografija. Priloge su pisali renomirani stručnjaci iz zemlje i inozemstva. Hrvatski iseljenički zbornik u ovome godištu u žarište svoga interesa uvodi hrvatsko iseljeništvo iz Buenos Airesa i Rosarija, donoseći zanimljiva migrantska iskustava u oba smjera koja su opisale dr. Marijeta Rajković Iveta sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta i etnologinja naših korijena iz Argentine Paola Gadže. Tematske cjeline Znaci vremena, Kroatistički obzori, Mostovi, Povjesnica, Baština, Duhovnost, Znanost te Nove knjige sadržavaju uobičajeno vrlo raznorodnu građu o našim zajednicama u brojnim metropolama prekooceanskih zemalja, kao i bližeg EU susjedstva.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.