Predstavljanje knjige Davora Dijanovića ‘Hrvatska u žrvnju Jugosfere’ 9. travnja

Predstavljanje knjige kolumnista Portala Hrvatskoga kulturnog vijeća Davora Dijanovića “Hrvatska u žrvnju Jugosfere” održat će se u četvrtak, 9. travnja 2015., u 19 h u prostorijama “Hrvatskog slova” u Zagrebu (prizemlje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb).

U predstavljanju knjige će sudjelovati akademik Josip Pečarić, dr. sc. Damir Pešorda, Benjamin Tolić, Mate Kovačević, Stjepan Šešelj, i Davor Dijanović.

Knjiga obuhvaća 85 članaka, eseja i prikaza koji su posljednjih 6 godina objavljivani na Portalu Hrvatskoga kulturnog vijeća i u periodici. U knjizi se argumentirano progovara o različitim temama iz područja politike, povijesti, književnosti i kulture.

Hrvatska u žrvnju Jugosfere(1)

Tematski ima 5 dijelova:

Prvi dio – povijesni pregled jugoslavenskih integracija te njezinih modernih derivata u vidu geostrateškog projekta „Zapadni Balkan” odnosno „Jugosfera”.
Drugi dio – kritička analiza odnosa između Hrvatske i Europske unije.
Treći dio – “kriza kulture” zapadnog svijeta odnosno o antropologiji i svjetonazoru koji su suprotni kršćanskoj viziji svijeta te društva izgrađenog na kršćanskim ćudorednim načelima.
Četvrti dio – analiza komunističkih zločina i jugoslavenske mitologije.
Peti dio – portreti i političke ideje niza istaknutih hrvatskih političara, ideologa i intelektualaca čiji je rad i život utkan u temelje moderne hrvatske države.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Davor Dijanović