Prekrasni prizori s Camino rute po Banovini

camino
Fah

Prekrasne fotografije stižu s Camina po Banovini koji uz ostale hrvatske Camino rute, evocira staze hrvatskih hodočasnika koji su od 13. stoljeća hodočastili ovim krajem, putevima sv. Jakova prema Santiagu de Composteli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova vas dionica vodi u skriveni kutak Hrvatske, na povijesnoj granici carstava, sa šarmantnim gradovima i selima te predivnim šumama. Ovo je dobar uvod u Camino za početnike s manje iskustva, javljaju organizatori.

Hrvatske Camino rute

Cijela  hrvatska ruta ima 20 etapa i proteže se preko 3.000 km. Trenutačno je aktivno 5 etapa (označenih putokazima i s hodočasničkom infrastrukturom), a druge su u razvoju.

>Održan Camino Šibenik: Obnovljena stoljetna tradicija – pogledajte divne fotografije!

U Hrvatskoj možete hodati tjedan ili vikend na aktivnim etapama na Krku, Šibeniku, oko Imotskog Podravini ili Banovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Mukotrpno hodanje rutama dugim više stotina kilometara postaje pravi hit: Znate li što je Camino?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.