Prijave za duhovne vježbe u Palmotićevoj 31: Uvodni susret je 4. listopada

Foto: SKAC

“Dragi mladi od 18 do 35 godina Bog poziva da idemo zaJedno u dubinu! SKAC organizira novi ciklus kršćanske meditacije i ignacijevskih duhovnih vježbi u svakodnevici da čovjek samoga sebe pobijedi i svoj život uredi ne dajući se voditi ni od kakva nagnuća koje bi bilo neuredno, kako to sam sv. Ignacije piše.”, pozivaju zainteresirane iz Studentskog katoličkog centra Palma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov poziv donosimo u cijelosti.

Duhovne vježbe na poseban način omogućuju okruženje u kojem čovjek može steći početnu naviku da sve s Bogom čini, da zapravo traži i nalazi Boga u svemu. Utemeljene su na knjižici Duhovne vježbe sv. Ignacija. Neka klasična djela o duhovnosti napisana su da ih se čita kontemplativno. Duhovne vježbe se razlikuju od njih. Njihova je namjena da ih čovjek iskusi, a ne da ih čita. Na neki način Vježbe su kao ples. Ako želite naučiti plesati, ne možete jednostavno čitati knjigu o plesu; morate plesati! Ili, u najmanju ruku, imati nekoga tko će vam pomoći da plešete. Zato duhovne vježbe daje voditelj, a u samome procesu vas prati pratitelj (najčešće isusovac ili neki laik). 

Uvodni susret je 04.10., a završetak vježbi predviđen je oko Božića. Prvi nagovori su nedjeljom iza večernje mise u 20 h u Palmotićevoj 31. Ciklus duhovnih vježbi vodi pater Tomislav Špiranec, kateheta Studentskog katoličkog centra Palma u suradnji s pratiteljima laicima. Ovaj ciklus organiziran je u obliku individualno davanih duhovnih vježbi. To znači da se nagovori patera odvijaju kroz listopad a nakon toga vam pratitelji daju upute do kraja ciklusa. Budući da se Bog svakoj duši obraća na jedinstven način, netko će možda vježbe završiti koji tjedan uoči Božića a netko tek o Božiću. Prilagođavamo dakle program vama, tj. onome na što vas Bog osobno zove. Jedno vrijedi za sve: On sigurno zove, zove u dubinu odnosa s Njim. A po Njemu i sa svime stvorenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionik je obavezan:

  • kroz listopad dolaziti na nagovore nedjeljom u 20h u Palmotićevu 31,
  • uz nagovore dolaziti na duhovne razgovore sa svojim pratiteljem,
  • obavljati razgovore jednom tjedno u Palmotićevoj u trajanju od 20 minuta,
  • svakodnevno odvajati sat vremena za molitvu,
  • svako večer raditi egzamen (ispit savjesti),
  • povremeno obavljati eksperimente (po uputi pratitelja).

Ukoliko ste pročitali obveze i smatrate se spremnima za ovaj program ispunite prijavnicu ovdje: PRIJAVNICA ZA ADVENTSKI CIKLUS.

Ukoliko imate pitanja pišite nam na: idom@skac.hr. Potvrdu i detaljne informacije ćete dobiti kroz 72 sata nakon što ispunite prijavnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.