Prvi redovnički zavjeti s. Magdalene Čorluka: ‘Bog je jedino pravo bogatstvo’

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na blagdan Krvi Kristove, u srijedu 1. srpnja, u kapeli sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji, svečano misno slavlje pod kojim je svoje prve redovničke zavjete položila sestra Magdalena Čorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncelebriralo je desetak svećenika, a služio je đakon Željko Kovačević. Na misi je sudjelovao veći broj vjernika iz župe sv. Nikole Tavelića iz zagrebačke Kustošije, predvođeni župnikom Ljubom Vukovićem, a pjevao je zbor župe sv. Ivana Pavla II. iz Jelkovca.

Biskup je sestri Magdaleni zaželio snagu Duha Svetoga te da se zna uputiti užim putem u Kraljevstvo nebesko jer taj bogataš, o kojem govori Isus i koji ne može ući u Kraljevstvo, je predstavnik svih nas koji se moramo riješiti svih onih bogatstava koja nisu Bog jer je Bog jedino pravo bogatstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.