Rektorova nagrada projektu Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Novi uspjeh zabilježli su članovi Svjetskog saveza mladih Hrvatska (WYA) koji su kao studenti Sveučilišta u Zagrebu primili Rektorovu nagradu 2014. za projekt “Mladi probijaju granice – iz dostojanstva prema boljem društvu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnici Rektorove nagrade, njih trineast, slažu se kako je takvo priznanje apsolutno jedan veliki poticaj za budućnost.

“To je akademsko priznanje, što znači da nas je znanost prepoznala kao nešto što je dobro i što mladima treba. Prepoznat je naš trud”, kazao je Marin Vipauc predsjednik Svjetskog saveza mladih Hrvatska ističući kako mali broj projekata dobiva takva priznanja, čime ovo priznanje još više dobiva na vrijednosti.

“Nagrada je i dokaz da je naš projekt prepoznat kao jedan od primjera kako raditi projekte. S druge strane, na osobnoj razini je jedna stvar koju poslodavci gledaju i nešto što nam pojedinačno može donijeti bonus jer pokazuje da smo se žrtvovali te da smo radili i nešto drugo osim učenja i polaganja ispita”, istaknuo je Vipauc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da im je glavna misija zagovaranje ljudskih prava, dostojanstva osobe i poticanje aktivacije mladih na svim razinama društva, svjetski savez mladih Hrvatska trenutno provodi i projekt “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” koji je, kako kažu, isto europski projekt, odobren i finaciran od Europske komisije.

Projekt je edukacijske naravi kroz koji polazi preko 90 mladih u Zagrebu, Splitu i Osijeku. Sudionici prolaze edukacijski trening na kojem slušaju i čitaju djela velikana društva kao što su Nelson Mandela, Ivan Pavao II i sličnih autora, nakon čega slijedi rasprava o pročitanom kao i pisanje eseja. Na kraju edukacije imaju usmeni ispit, nakon kojeg oni koje žele mogu pristupiti Udruzi. Također, u sklopu projekta imat će i javna događanja, a u rujnu i završnu konferenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.