Roman ‘Zvonar crkve Notre-Dame’ došao na vrh popisa bestselera Amazona nakon požara

Foto: Fah

Razorni požar koji je progutao krov pariške slavne katedrale Notre-Dame doveo je knjigu Victora Hugoa “Zvonar crkve Notre Dame” na sam vrh popisa bestselera Amazona u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Dirljive snimke tisuća Parižana u molitvama za svoju katedralu

> Svećenik je ušao u goruću katedralu kako bi spasio trnovu krunu i Presveti Sakrament

> (FOTO) Pet stvari koje trebate znati o katedrali Notre Dame u Parizu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeftino džepno izdanje romana iz 1831., koje je u francuskom izvorniku naslovljeno “Notre-Dame de Paris,” bilo je u srijedu najprodavanije na Amazonu.

Četiri druga izdanja također su u top 10, kao i knjiga o arhitekturi i povijesti katedrale skupine akademika i crkvenjaka.

Hugoov roman govori o grbavom zvonaru Notre-Dame Quasimodu i njegovoj ljubavi prema romskoj ljepotici Esmeraldi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se da je ta knjiga pomogla potaknuti novi interes za katedralu što je pokrenulo veliku kampanju obnove koja je počela 1844.

Toranj koji se srušio u plamenu u ponedjeljak navečer datira iz te restauracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.