Sisačka biskupija donirala ultrazvučni uređaj Lječilištu Topusko

Sisačka biskupija donirala je Lječilištu Topusko dijagnostički ultrazvučni uređaj, vrijedan dvjesto tisuća kuna, kojima će se olakšati rad medicinskog osoblja i poboljšati kvaliteta liječenja pacijenata. Uređaj je u utorak 21. travnja u prostorijama Lječilišta ravnatelju Domagoju Mosleru, dr. med. i njegovim suradnicima predao sisački biskup Vlado Košić, a primopredaji su nazočili Sisačko-moslavačke župan Ivo Žinić, zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević, predsjednik Upravnom vijeća Lječilišta prof. Vladimir Čavrak, direktorica Top termi Đurđa Kovačević i domaći župnik fra Goran Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom primopredaje ravnatelj Lječilišta Dr. Mosler zahvalio je biskupu što je uvidio potrebe i uvažio molbu Lječilišta, te je donirao ovaj vrijedan uređaj koji će prvenstveno poboljšati kvalitetu i opseg usluga zdravstvene zaštitite u Lječilištu. „Liječnici će moći raditi diferentne i cjelovite usluge, a pacijenti će po dolasku moći napraviti ne samo temeljni, nego cjelovit pregled bez odlaska u udaljene ustanove s čime ćemo smanjiti i liste čekanja“, rekao je ravnatelj i dodao kako je Lječilište važan subjekt u pružanju usluga iz fizikalne medicine i rehabilitacije koje svoje usluge temelji na stručnim i kvalitetnim ljudskim resursima.

Na ovom činu biskupu i Biskupiji zahvalio je i župan Žinić ističući kako donacijom ovog uređaja neće biti na dobitku samo liječnici i gosti, već će on poboljšati i kvalitetu života stanovnika ovoga kraja. Župan je rekao i kako su Lječilište Topusko i Top Terme dva najvažnija subjekta u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije, ali i biseri kontinentalne Hrvatske čiji potencijal se mora iskoristiti.

Okupljenima se obratio i biskup Košić istaknuvši kako je ova primopredaja dio plana na razini biskupije, duhovne i materijalne brige o ljudima. Biskup je i podsjetio kako je prošle godine biskupija medicinsku aparaturu donirala Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači, te najavio da će sljedeće godine donacija biti upućena u sisačku Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju biskup je predvodio molitvu za liječnike i pacijente te blagoslovio novi uređaj.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.