Stepinčev muzej privukao mnoštvo posjetitelja

Muzej bl. Alojzija Stepinca prvi puta se ove godine uključio u tradicionalnu manifestaciju, 10. u nizu, „Noć muzeja”. Unatoč lošem vremenu, posjetitelja nije nedostajalo, i to od djece u naručju roditelja, školske djece, mladih, do onih u poznim godinama, Stepinčevih suvremenika. Multimedijalna dvorana Muzeja bila je premala da primili sve zainteresirane za prigodni program tijekom kojega su održana dva predavanja i svjedočenje majke i kćerke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni suradnik Tiskovnoga ureda Zagrebačke nadbiskupije Davor Trbušić uvodno je istaknuo da se uključivanjem u manifestaciju „Noć muzeja” željelo svoj zainteresiranoj javnosti približiti i predstaviti lik našeg blaženika. K tomu želja je bila i popularizirati blaženikovu spomen-zbirku „Učionicu svjedočanstva vjere i povijesti”, muzej posebne vrijednosti i duhovne snage.

U sklopu programa dr. Jure Krišto s Hrvatskoga instituta za povijest održao je predavanje „Neumoljiva propaganda protiv Stepinca” te je pokušao dati odgovor na pitanje „zašto kardinal Alojzije Stepinac nije kontroverzan, a mnogi misle da je”.
Britanski povjesničar dr. Robin Harris koji je odnedavno u Zagrebu gdje piše biografiju bl. Alojzija Stepinca koja će krajem godine biti objavljena na engleskom jeziku održao je na tečnom hrvatskom jeziku predavanje „Hrabrost – najviša Stepinčeva krepost”.

Izdana brošura o liku i djelu bl. Alojzija Stepinca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se u vremenu iščekivanja proglašenja svetim bl. Alojzija Stepinca vjernici i ostala zainteresirana javnost upoznali s likom i djelom Blaženika, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije izdao je brošuru pod nazivom „Stepinac – simbol hrvatskoga katoličkog identiteta“.

Brošura sadrži osnovne informacije o Stepinčevu životu, zanimljive pojedinosti iz vremena njegove službe zagrebačkog nadbiskupa, kao i svjedočanstva crkvenih velikodostojnika i Stepinčevih suvremenika o njegovu neumornom zauzimanju za istinu i dobro čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.