Što čitati? 10 vrijednih naslova i zanimljivih preporuka!

obitelj
Foto: Thinkstock

Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum donosi deset vrijednih naslova i zanimljivih preporuka za čitatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u kolovozu je novi naslov u biblioteci Populus, roman “Buđenje gospođice Prim” autorice Natalie Sanmartin Fenollera. U knjizi je riječ o mladoj i uspješnoj ženi Prudencii Prim koja iznimno dobro poznaje književnost. Odlazi u idilično mjestašce San Ireneo de Arnois prihvativši posao privatne knjižničarke. Prudencia se nadala da će u San Ireneu pronaći prijatelje, ali nije očekivala buđenje ljubavi, kao ni to da će njezini pogledi na život biti pred izazovima koji će je dovesti do nenadanih otkrića, umijeća uživanja u malim stvarima i duboke radosti.

Na drugom mjestu je knjiga Victora Siona “Uzeti Mariju k sebi”, a posljednji je svezak od četiri knjige pod naslovom “Za duhovni realizam”. Autor, ovom knjigom, zaokružuje jedan put ljudskoga i kršćanskoga ostvarenja koji nas vodi u Marijinu školu jednostavna i ispunjena života.

Treće mjesto zauzima izvrstan roman “Gospodar svijeta” Roberta Hugha Bensona. Knjiga je po mnogima najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena. Napeta radnja, živo i znalački opisani likovi, pronicavi prikaz budućnosti doprinijeli su da se ovaj roman nametne kao najpoznatija književna obrada teme kraja povijesti i konačnog sukoba dobra i zla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi knjiga “Jači od mržnje” u kojoj autor Tim Guenard iznosi svoju šokantnu ispovijest, odnosno govori o svom putu od odbačenosti i straha do iscjeljenja životnih rana. Knjiga nosi i poruku nade da svaki čovjek bez obzira koliko je bio ranjen, može oprostiti, voljeti i da je vrijedan ljubavi.

Na petom mjestu je “Fatima – cijela istina”, djelo uglednog vatikaniste i autora više priznatih knjiga Saveria Gaete. U samoj knjizi autor donosi cjelovit i iscrpan pogled stoljetne povijesti ukazanja u Fatimi, detaljne opise sva tri dijela tajne, posvetu Bezgrješnomu Srcu Marijinu, kao i pobožnosti koje je preporučila Gospa od Krunice. Gaeta u svojoj knjizi iznosi i sve činjenice vezane za ukazanja kao i mišljenja svih papa o Fatimi. Iz svega, proizlazi cjelovita slika koja pomaže razjasniti intrigantne i nejasne dijelove poruke te sumnje je li u cijelosti objavljena Gospina poruka.

Na šestom mjestu top ljestvice smjestila se knjiga “Gora sa sedam krugova”, jedna od najpopularnijih knjiga ikada napisanih o čovjekovoj potrazi za vjerom i nutarnjim mirom. Knjiga je ujedno i potresna životna i duhovna priča Thomasa Mertona, a opisuje put mladog čovjeka, prepunog strasti, želje za svjetovnim užitcima i težnje k uspjehu, koji je napustio literarnu karijeru i započeo traganje za duhovnošću koje ga je dovelo do vjere i krštenja u Katoličkoj Crkvi, a potom i do ulaska u strogi trapistički red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga Jutte Burggraf “Živjeti slobodu snagom vjere” je na sedmom mjestu top ljestvice, a riječ je o jasnoj, pronicavoj, poticajnoj i odvažnoj knjizi koja otvara nove vidike te nudi brojne teme za razmišljanje kao i utemeljene razloge za duboku životnu nadu. Od korica do korica ova knjiga upućuje neodoljiv poziv da se preuzme odgovornost za svoj život i oduševljeno upusti u avanturu odnosa s Bogom.

Slijedi knjiga “Sve o anđelima” oca Paula O’Sullivana. U ovomu jednostavnu djelu otac O’Sullivan pokazuje kako su anđeli u prošlosti pomogli ljudima bezbroj puta i kako im i danas pomažu te pojašnjava da se ova velika briga i ljubav koju anđeli gaje prema nama može usporediti samo s majčinskom ljubavi. “Sve o anđelima” knjiga je koja će otvoriti naše oči za nevidljivi svijet blaženih duhova koji su posvuda oko nas, naših moćnih i svetih prijatelja koji nas vole i pritječu nam u pomoć po Božjoj odredbi.

Uskrsnuće – upute za uporabu”, knjiga Fabricea Hadjadja zauzima deveto mjesto top ljestvice. U ovom djelu autor propituje događaj i fenomen Kristova uskrsnuća pitajući sebe i nas: mijenja li Uskrsnuće način na koji se odnosimo prema svijetu, način na koji pristupamo svakom novom danu i živimo ga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje mjesto top ljestvice najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u kolovozu zauzima “Nespomenuta”. Riječ je o romanu omiljene autorice Francine Rivers u kojem donosi biblijsku pripovijest o ljubavi Bat-Šebe i Davida, priču o preljubu i potrazi za oproštenjem, bitkama na bojnim poljima i u ljudskim srcima, a progovara i o posljedicama naših izbora, potrebi za oproštenjem i pronalaskom konačnog ispunjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.