Kardinal Bozanić i mitropolit Porfirije Perić pozvali vjernike na molitvu za mir u Siriji i Iraku

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, pravoslavnog mitropolita zagrebačko-ljubljanskog gosp. Porfirija Perića, priopćili su iz Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvom susretu kardinala Bozanića i mitropolita Porfirija, nakon što je gosp. Porfirije preuzeo službu zagrebačko-ljubljanskog mitropolita, bili su nazočni iguman Danilo Ljubotina i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu mons. Stjepan Večković.

Kardinal Bozanić i mitropolit Porfirije su se u srdačnom susretu zadržali u dužem razgovoru o sadašnjim okolnostima crkvenoga i društvenoga života u Hrvatskoj.

Osvrćući se na konfliktne situacije u Ukrajini, na Bliskom Istoku i u Iraku, Kardinal i Mitropolit pozivaju vjernike i Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve na molitvu za mir, posebno za kršćane koji stradavaju u Siriji i Iraku, a odgovorne da učine sve što im je moguće kako bi se izbjegla daljnja stradanja stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na završetku sastanka istaknuta je obostrana otvorenost za daljnje susrete i zajedničke inicijative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.