Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji: Središnje slavlje u nedjelju u Karlovcu

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenoga 2021., Svjetski dan mladih obilježit će se u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Proslava Svjetskog dana mladih održat će se po dekanatima Nadbiskupije u subotu 20. ili u nedjelju 21. studenoga, dok će središnje slavlje, na kojem će sudjelovati predstavnici mladih iz svih dekanata te mladi Karlovačkog i Dugoreško-mrežničkog dekanata, biti u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U euharistiji će biti prisutni i bogoslovi Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa

Molitveni program započinje u 10 sati, a središnje misno slavlje u 11 sati predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Posebnost toga slavlja je i u tome što će u euharistiji biti prisutni i bogoslovi Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa, od kojih će 16 bogoslova biti primljeni među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za sveti red đakonata i prezbiterata.

“Dragi mladi, Krist nam vraća vjerodostojnost i mijenja motrište, da bismo gledali ‘novim očima’. U tome je posebno važna prisutnost mladih u Crkvi. I dok vas Papa s jedne strane upućuje na snagu i polet u vama, s druge vas strane upozorava da se ne gubite u besmislenim bitkama i ne postanete promicatelji nasilja i ideologija. Na kraju vas poziva da budete svjedocima djelâ koja je Isus započeo u vama. Čak vam šest puta govori: Ustani! radi svjedočenja: o svome iskustvu slijepca koji je susreo svjetlo, koji je vidio dobrotu i ljepotu Božju; o ljubavi i poštivanju koji se mogu uspostaviti u ljudskim odnosima; o obrani socijalne pravde, istine i pravednosti; o novome pogledu koji omogućuje da očima punim divljenja promatraš stvoreni svijet; o tome da promašeni životi mogu biti popravljeni. Da, dragi mladi, to je moguće jer je Krist živ i nazočan među nama. On nas, On svakoga pojedinog od vas zove na novu avanturu života s njime.”

(Iz Pisma kardinala Bozanića povodom slavlja 36. Svjetskoga Dana mladih na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.