U Bečkoj državnoj operi gala koncert u povodu Eurosonga

Foto: böhringer friedrich

Gala koncert “Pop Meets Opera” održat će se u Bečkoj državnoj operi 17. svibnja, a nastupit će međunarodni operni pjevači i nekoliko ovogodišnjih sudionika Eurosonga, najavili su organizatori na konferenciji za novinare održanoj u petak u bečkoj Operi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Koncert će se držati u povodu 60. obljetnice Eurosonga, kao poveznica između klasične i pop glazbe”, rekao je direktor Bečke državne opere Dominique Meyer.

“U suradnji s Operom tim koncertom operne i pop glazbe gradimo mostove između ljudi i glazbe, koja ne poznaje granice”, rekao je glavni direktor Austrijske radiotelevizije (OeRF) Alexander Wrabec.

Na koncertu će nastupiti operni pjevači Alessio Arduni, Valentina Nafornita, Juan Diego Florez, Aida Garifullina, Daniela Fally, Hewig Pecoraro, Mario Pecoraro i drugi solisti Bečke državne opere, a uz njih će nastupiti prošlogodišnja pobjednica Eurosonga Conchita Wurst i ovogodišnji sudionici tog natjecanja iz Mađarske, Cipra, Norveške, Irske i Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program obuhvaća djela operne i operetne glazbene literature Franza Lehara, Johanna Straussa, Giuseppea Verdija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Giacoma Puccinija i drugih te pop kompozicije. Austrijski transvestit Conchita Wurst otpjevat će “Rise like a Phoenix”, pjesmu koja je prošle godine pobijedila na Euroviziji.

Na koncertu je trebao nastupiti i slavni Placido Domingo, no on je, kako je rečeno, otkazao nastup zbog bolesti.

Koncert u Bečkoj državnoj operi jedna je od mnogih kulturnih priredaba u Beču u povodu Eurosonga koji će se u tom gradu održati u Stadthalleu 23. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.