U Dubrovniku cjelovito čitanje Biblije uz 50. obljetnicu Zagrebačke Biblije

Foto: Thinkstock

Povodom 50. obljetnice Zagrebačke Biblije u Dubrovniku se organizira cjelovito čitanje Biblije koje će započeti u četvrtak, 11. listopada u 7 sati u crkvi sv. Spasa u Gradu, a završiti neposredno prije predavanja koje će se u Znanstvenoj knjižnici (Cvijete Zuzorić 4, III. kat) održati u ponedjeljak 15. listopada u 19 sati. Na prigodnom predavanju o 50. obljetnici Zagrebačke Biblije govorit će prof. dr. sc. Zrinka Jelaska, prof. dr. sc. Ante Vučković i dr. sc. Nada Babić.

Elektroničku prijavu moguće je izvršiti putem slijedeće poveznice:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGPed5vVnKGQq2egiXKKQM4wf0S7gVyZMHU9K38XeulF7TYg/viewform?c=0&w=1

Može se također prijaviti utorkom, srijedom i petkom od 7.30 do 15 sati na broj telefona 020 324 924, javlja Dubrovačka biskupija.

Prijave završavaju u petak, 5. listopada. Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Spasa u terminu za koji se prijave, kao i da dođu, ako je moguće, 20 – 30 minuta ranije kako bi slušali onog tko prije njih čita. Bilo bi dobro da ostanu 20 – 30 minuta nakon što sami čitaju kako bi u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čitala, a barem dvije slušale.

Organizatori su Dubrovačka biskupija i Dubrovačke knjižnice koje također traže punoljetne osobe koje su voljne dežurati šest sati i koordinirati čitače u tom razdoblju.

Podsjetimo, Zagrebačka Biblija je četvrti cjeloviti prijevod Biblije na hrvatski jezik, a prvi tiskan u Hrvatskoj i to u Zagrebu 1968. godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr