U nedjelju 75. obljetnica maceljskih žrtava

Foto: Snimka zaslona

U nedjelju 7. lipnja 2020. na spomen-području Crkve Muke Isusove u Macelju u 16 sati održat će se molitva maceljskog križnog puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misu sjećanja u povodu 75. obljetnice Maceljske tragedije i žrtava Križnog puta predvodit će u 17sati u crkvi Muke Isusove u Maclju pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Hodočasnici ove godine dolaze u vlastitoj organizaciji i prema aktualnim uputama HZJZ-a.

>(FOTO) Partizanski zločini: Na Maceljskoj gori pronađena masovna grobnica s najmanje 82 žrtve

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stradanje brojnih žrtava komunističkog režima dogodilo se početkom lipnja 1945. u šumama na samoj današnjoj granici Hrvatske i Slovenije. Riječ je o najvećem stratištu nakon Drugoga svjetskog rata na području Republike Hrvatske gdje je još uvijek ostalo neistraženo oko 130 jama, dok su procjene da je na ovom mjestu 1945. stradalo između 12 i 13 tisuća žrtava. Do sada su istražene tek 23 jame, a pronađeni su zemni ostaci 1.163 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.