U Puli otvoren 20. međunarodni kazališni festival PUF

Nastupom španjolske skupine udaraljkaša “La banda del surdo” te njihovim udaraljkaškim uličnim showom, koji se odvijao od trga Forum do trga Portarata, u Puli je večeras svečano počeo 20. međunarodni kazališni festival PUF.
R
iječ je o jednom od najpoznatijih festivala neverbalnog kazališta u ovom dijelu Europe, u sklopu kojeg je u proteklih 19 godina izvedeno više od 170 predstava te više od sto popratnih programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine odnosno od danas do 5. srpnja u Puli će biti prikazano deset gostujućih predstava iz Francuske, Španjolske, Izraela, Češke, Slovačke i Slovenije.

Večeras je nakon otvaranja festivala, u Istarskom narodnom kazalištu izvedena predstava “Dvosobni stan” izraelskih scenskih umjetnika Niva Sheinfelda i Orena Laora dok će kao tradicionalno uvodno festivalsko događanje biti izveden međunarodni projekt “Anno Domini 2014.”, ovaj put u francusko-hrvatskoj koprodukciji i pod nazivom “Forgotten bodies”.

Redatelj ove političke koreografije je francuski koreograf i redatelj iranskog podrijetla Mehdi Farajpour, umjetnički direktor francuskog Oriantheatre Companyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjetnički direktor PUF-a Branko Sušac, izjavio je večerak kako ovaj festival iz godine u godinu privlači različite poetike, propituje nove kazališne smjerove i okuplja umjetnike i gledatelje oko same ideje kazališta, čime je postao jedan od zaštitnih znakova kulturnog života Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.