U Splitu ‘Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju’

Hrvatska udruga Benedikt obilježit će 23. obljetnicu stradanja u Vukovaru i Škabrnji kulturnom manifestacijom pod nazivom „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“, koja će se održati od 10. do 17. studenoga u Splitu, izvijestili su u nedjelju iz udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje manifestacije je sutra u 19 sati u splitskom Nadbiskupskom sjemeništu, gdje će biti prikazivan dokumentarni film Tomislava Žaje „Vukovar – kronika jednog zločina“.

U utorak, 11. studenoga, u Nadbiskupskom sjemeništu održat će se tribina „Škabrnja 1991. i bitke na zadarskom području u Domovinskom ratu“, na kojoj sudjeluje dr. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, dok će u Studentskom domu u Sveučilišnom kampusu biti projekcija dokumentarnog filma „Slika Hrvatske – Vukovar 2012.“ autorice Karoline Vidović Krišto.

U srijedu, 12. studenoga, u Nadbiskupskom sjemeništu održat će se tribina „Vukovarska bitka – povijesno značenje i svjedočanstvo vukovarskog branitelja“, na kojoj sudjeluju povjesničar dr. Josip Jurčević i vukovarski branitelj Damir Markuš–Kutina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Jurčević održat će također predavanje „Vukovar ’91.: hrvatski nacionalni kriterij“ u četvrtak, 13. studenoga, u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice, a istog dana u Centralnom bogoslovnom sjemeništu upriličit će se “Večer domoljubne poezije”.

Na glazbeno–scenskoj večeri „Hrvatskim mučenicima“ u Nadbiskupskom sjemeništu u petak, 14. studenoga, nastupit će Kulturno umjetnička udruga Sv. Kliment, KUD Hrvatska sloga iz Rame i klapa Žrnovnica.

U nedjelju, 16. studenoga u Studentskom domu Sveučilišnom kampusa bit će projekcija dokumentarnog filma „Vukovar – kronika jednog zločina“ Tomislava Žaje, dok će u ponedjeljak, 17. studenoga, Splićani paliti svijeće duž Vukovarske ulice, u sklopu akcije „I u mom gradu Vukovar svijetli“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.